'Manchester United hoopt ultieme miskoop Antony te slijten: één probleem'

'Manchester United hoopt ultieme miskoop Antony te slijten: één probleem'

13 maart - 18:11 Laatste update: 18:14
195

Manchester United staat open voor een vertrek van Antony. Met dat nieuws pakt The Telegraph woensdag uit. Het onderzoek dat loopt naar de Braziliaan lijkt een zomertransfer op dit moment nog te belemmeren.

Antony (24) maakte twee jaar geleden voor 100 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. In Engeland heeft hij geen moment kunnen voldoen aan de verwachtingen, terwijl manager Erik ten Hag - die zich hard maakte voor zijn komst - ook steeds kritischer wordt. Een breuk lijkt daardoor in de maak, meldt The Telegraph.

Volgens het Engelse dagblad is er één, heel groot, struikelblok: het onderzoek dat in Engeland en Brazilië loopt naar vermeend huiselijk geweld van Antony. Hij zou zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin herhaaldelijk hebben mishandeld. De oud-Ajacied heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Voorlopig zit Manchester United in de wachtstand: Antony komt na een afkoelperiode weer regelmatig in actie en weet dat de Braziliaan waarschijnlijk alléén verkocht kan worden als hij wordt vrijgesproken. Welke clubs eventueel belangstelling zouden hebben, is onduidelijk.

Antony speelde dit seizoen 29 wedstrijden, waarvan elf keer als basisspeler in de Premier League. Hij staat op één goal en één assist - allebei tegen League Two-club Newport County in de FA Cup.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!