'Ik ging bij Ajax weer naar groen, maar voelde me fijner bij AZ'

'Ik ging bij Ajax weer naar groen, maar voelde me fijner bij AZ'

13 maart - 20:22
53

Wouter Goes heeft geen spijt van zijn keuze om de jeugdopleiding van Ajax te verruilen voor AZ. De negentienjarige verdediger is een echte Amsterdammer, woont op een woonboot in de hoofdstad, maar besloot in 2016 de overstap te maken naar de Alkmaarse club.

In gesprek met Voetbal International verklaart Goes zijn keuze. "Ze werken bij Ajax met een stoplichtsysteem, waarbij je rood, oranje of groen als kleur krijgt. Ik kreeg op een bepaald moment oranje, wat inhoudt dat ik een twijfelgeval was. Vanaf dat moment ben ik verder gaan kijken en belde AZ", vertelt Goes. "Ik heb een paar trainingen meegedaan met AZ en dat voelde eigenlijk beter dan bij Ajax."

Dat kwam volgens Goes met name door het familiegevoel én het plan dat AZ met hem had. "Uiteindelijk ging ik bij Ajax weer naar groen, heb ik met beide clubs een gesprek gehad en voor AZ gekozen. Ik voelde me een stuk fijner bij AZ en ik ben nog steeds heel blij met die keuze."

Goes is de laatste weken niet meer weg te denken uit het elftal van Maarten Martens. Eén van zijn belangrijkste kwaliteiten is zijn rust aan de bal en het uitstellen van de pass. VI vergelijkt het met Daley Blind. "Als ik mijn wedstrijden terugkeek, viel het me op dat ik veel meer tijd had dan ik in het veld op dat moment dacht. Ik kreeg door dat ik meer tijd had om uiteindelijk de beste optie vooruit te vinden. Zo ben ik daar steeds beter in geworden en nu hoort het bij mij."

De jonge Amsterdammer geniet echter ook van het spel van een bikkelharde verdediger. "Sergio Ramos is mijn voorbeeld. Die kan ook aardig voetballen, maar naar hem kijk ik meer als verdediger. Zijn leiderschap, hoe fanatiek hij is en hoe hij ieder duel aangaat."