Hard oordeel van Van der Vaart en Mulder: PSV was totaal niet klaar

Hard oordeel van Van der Vaart en Mulder: "PSV was totaal niet klaar"

13 maart - 21:59
20

Rafael van der Vaart en Youri Mulder zijn zeer kritisch op PSV na de eerste helft tegen Borussia Dortmund. De Ziggo Sport-analisten oordelen dat de ploeg van Peter Bosz totaal niet klaar was voor de Champions League-kraker in het Signal Iduna Park.

"PSV begon heel slecht. Ze zitten er gewoon niet bovenop en geven veel te veel ruimte weg. Die goal, daar moet Til echt zijn benen dicht houden. De verre hoek is voor de keeper, korte hoek in dit geval voor Til. Het is absoluut niet de fout van Benítez", vertelt Van der Vaart tijdens de rustanalyse op Ziggo.

Youri Mulder is vol ongeloof over de Eindhovense prestatie. "Wat denk je nou? Je gaat daar spelen, in zo’n stadion. Dan moet je duels aangaan. Dan moet je niet denken: we gaan lekker voetballen. Je moet er fysiek wat tegenover stellen, maar ze verloren elk duel. Ze lieten zich voorbij spelen en werden continu weggespeeld.”

"Dest wordt ook continu voorbijgelopen door Malen", gaat de oud-spits verder. "En Schouten staat er gewoon, je moet wel reageren. Ze waren totaal niet klaar om deze wedstrijd aan te gaan. En Dortmund ging er bovenop, terwijl ze helemaal niet zo goed kunnen voetballen."

Van der Vaart ziet wel nog steeds kansen voor PSV. "Het goede is: ze staan maar 1-0 achter. Normaal gesproken als je zo’n eerste helft speelt op dit niveau, is het al 3-0. Je mag heel blij zijn dat Dortmund inderdaad niet zo goed is. PSV heeft heel veel geluk dat ze nog in de wedstrijd zitten."

Mulder denkt dat een wissel verstandig is. "Het werkt niet aan die linkerkant met Tillman, ik zou Lozano wel inbrengen. En Mauro wordt ook omver geblazen." De Mexicaan verving halverwege Guus Til.