'Financiële zege lonkt: Barça kan tekenbonus van 100 miljoen krijgen'

'Financiële zege lonkt: Barça kan tekenbonus van 100 miljoen krijgen'

13 maart - 22:20
32

FC Barcelona heeft een enorm voorstel van Puma op zak om de nieuwe kledingsponsor te worden. De Catalanen lijken na 25 jaar te willen breken met Nike, meldt MARCA woensdag.

Volgens de grootste sportkrant van Spanje overweegt Barça momenteel de twee opties: doorgaan met Nike of breken met het Amerikaanse sportmerk en in zee gaan met Puma. Het Duitse merk doet er alles aan om de La Liga-grootmacht te overtuigen en stelt zelfs een 'tekenbonus' van liefst honderd miljoen euro in het vooruitzicht. Dat zou een 'ware zegen' zijn voor de Catalanen, gezien de financiële problemen.

De kans is al met al groot dat Barça zwicht voor het aanbod van Puma. MARCA rept van een voorstel van 120 miljoen euro vast per seizoen, terwijl Diaro SPORT eerder zelfs een bedrag van 200 miljoen per seizoen noemde. De sportkranten zijn het er in ieder geval wel over eens dat Puma meer wil betalen dan Nike, dat daarmee na 25 jaar van het Barça-shirt dreigt te verdwijnen.

Barça kreeg deze week ook al een financiële opsteker. De ploeg van Xavi bereikte ten koste van Napoli de kwartfinale van de Champions League. Dat leverde een bonus op van 10,6 miljoen.