PSV op rapport: Champions League-droom eindigt met vier onvoldoendes

PSV op rapport: Champions League-droom eindigt met vier onvoldoendes

13 maart - 22:55 Laatste update: 14 maart - 08:40
378

PSV is er woensdagavond niet in geslaagd voor het eerst sinds 2007 de kwartfinale van de Champions League te bereiken. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers na de 2-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund.

Walter Benítez - 6,5: na één minuut trok hij een knappe redding uit de kast, na drie minuten was hij kansloos op een schot van Jadon Sancho. De Argentijn wist daarna een paar keer positief te onderscheiden.

Jordan Teze - 6,5: alle zeilen moesten worden bijgezet, maar Teze was de beste PSV-verdediger in Dortmund. Hij speelde standvastig en liet zich zo nu en dan ook in aanvallende zin gelden.

Jerdy Schouten - 6: niet meedogenloos, soms zelfs apathisch. Maar kun je dat een middenvelder die achterin wordt gezet kwalijk nemen? Naarmate de wedstrijd vorderde ging Schouten wel steeds beter spelen.

Olivier Boscagli - 5: geen makkelijke avond voor Boscagli, die het vuur na aan de schenen werd gelegd. Verdedigend oogde hij kwetsbaar, aan de bal was de Fransman ook niet de speler die hij kan zijn.

Sergiño Dest - 5,5: geen moment kwam hij in zijn kracht, omdat PSV in de eerste helft werd overlopen en Dest dus in de achteruit moest. Donyell Malen maakte hem het leven zuur.

Mauro Júnior - 5,5: het duizenddingendoekje van PSV werd weer van stal gehaald voor een topwedstrijd. De Champions League is echter andere koek dan de Eredivisie. De Braziliaan komt simpelweg nét wat tekort.

Joey Veerman - 6: heel PSV hoopte op zijn terugkeer, maar Veerman kon - na twee gemiste Eredivisie-wedstrijden - zijn stempel niet drukken. Daarvoor kwam hij te weinig aan de bal.

Guus Til - 5: het ging te snel voor Til, die in de rust werd gewisseld. Aan loopvermogen geen gebrek, maar hij kwam in veel te grote ruimtes te spelen en kon feitelijk niets betekenen voor zijn ploeg.

Johan Bakayoko - 5: het frisse is er wel een beetje vanaf bij Bakayoko, die al maanden niet zijn beste voetbal speelt. Wat dat betreft kan de Belg wat leren van de wél constant dreigende Malen.

Luuk de Jong - 5: het was niet de avond van De Jong, die moest opboksen tegen ervaren Mats Hummels en duidelijk het onderspit dolf. In de blessuretijd verprutste hij dé kans om er een verlenging van te maken.

Malik Tillman - 5,5: de big game player van PSV gaf dit keer niet thuis. In de duels bleek Tillman weer extreem sterk, maar aan de bal was het ondermaats. Nog een seizoen PSV zou hem goed doen.

Invallers
Hirving Lozano - 6,5: viel bij de start van de tweede helft in voor Til en pegelde de bal zeven minuten later op de paal. De Mexicaan leek wat te willen bewijzen en bracht in elk geval wat vuur in de ploeg.
Ricardo Pepi - x: viel na 81 minuten in voor Veerman en speelde te kort voor een beoordeling.
Isaac Babadi - x: viel na 86 minuten in voor Mauro en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 5,5: alles was tot ver achter de komma uitgedokterd, maar PSV bleek simpelweg niet opgewassen tegen Dortmund. Dat mag Bosz zich aantrekken. Wat rest is de landstitel, die PSV in april of mei zal veroveren.