Kritiek op PSV na uitschakeling: 'Ze kunnen maar op één manier spelen'

Kritiek op PSV na uitschakeling: 'Ze kunnen maar op één manier spelen'

13 maart - 23:57 Laatste update: 14 maart - 01:17
56

Kees Luijckx denkt dat PSV maar op één manier kan voetballen en dat brak ze woensdag op in de Champions League-kraker tegen Borussia Dortmund. De Eindhovenaren werden aanvankelijk onder de voet gelopen in het Signal Iduna Park.

"Ik denk dat PSV maar op één manier kan spelen. En dat is dominant zijn", stelt Luijckx vast bij Voetbalpraat. "Als ze dat niet zijn, dan komen ze in hun zwaktes te spelen. Verdedigend, in de duels en ook op kracht en inhoud. Zeker in het eerste halfuur waren ze echt de mindere. In de tweede helft zijn ze opeens de bovenliggende partij, en veruit. Ze speelden in de eerste helft niet in hun kracht."

Karim El Ahmadi zag Dortmund anders druk zetten dan in Eindhoven. "Schouten, Boscagli en Veerman werden meteen vastgezet. Dat waren de drie die in de thuiswedstrijd juist ruimte kregen en heel goed waren aan de bal." Dat het na rust wel lukte bij PSV, ligt volgens de oud-speler van FC Twente en Feyenoord ook aan Dortmund. "Zij kunnen dat niet belopen de hele wedstrijd. In de tweede helft zag je het Dortmund dat je veel in de competitie ziet."

PSV kwam woensdag al na drie minuten op achterstand door een goal van Jadon Sancho. Na rust hing de gelijkmaker in de lucht, maar in blessuretijd deelde Marco Reus de genadeklap uit.