Vitesse-relevatie Hadj Moussa ziet voorbeeld bij PSV: 'Hij wordt ook een topper'

Vitesse-relevatie Hadj Moussa ziet voorbeeld bij PSV: 'Hij wordt ook een topper'

14 maart - 14:03
31

Vitesse-relevatie Anis Hadj Moussa ziet zichzelf langer bij Vitesse spelen. De aanvaller wordt de rest van dit seizoen gehuurd van het Belgische Patro Eisden en hij heeft het erg naar zijn zin in Arnhem.

"Waarom niet?", vertelt Hadj Moussa aan Voetbal International als hem gevraagd wordt naar een langer verblijf bij Vitesse. Hij is in Frankrijk opgegroeid, maar heeft niet de droom om in de Ligue 1 te spelen. "Het kan overal, daar waar ik de vrijheid krijg om te doen waar ik goed in ben. Maar nu draait alles om Vitesse. Daarna keer ik terug naar Patro en zien we wel verder."

Wedden

Meer odds

Hadj Moussa merkt een nadrukkelijk verschil tussen spelen in Nederland en België. "In Nederland heb je tijd en ruimte om een bal aan te nemen, in België zitten er direct twee tegenstanders in je nek", aldus de Vitesse-uitblinker. Hij concludeert dat er in Nederland meer ruimte op het veld is, omdat tegenstanders hoog druk zetten. "Als het lukt daar onderuit te spelen, verschaf je jezelf ruimte als ploeg."

In het verleden hebben spelers als Mason Mount, Martin Ødegaard en Loïs Openda bij Vitesse gespeeld. Hadj Moussa weet dat de Eredivisie een uitstekende competitie is om zichzelf te ontwikkelen. "Antony, een speler met trucjes die zich in Nederland heeft getoond. Hij was geweldig bij Ajax", aldus de aanvaller. "Voor Hakim Ziyech geldt dat ook en Johan Bakayoko bij PSV vind ik ook een mooi voorbeeld van een jonge speler die zichzelf hierop de kaart zet. Dat wordt ook een topper, hoor."