Ajax ziet twee beloftespelers uitvallen: forse knieblessures, einde seizoen

Ajax ziet twee beloftespelers uitvallen: forse knieblessures, einde seizoen

14 maart - 17:18 Laatste update: 19:09
33

Voor Ajax-talenten Olivier Aertssen en Ethan Butera zit het seizoen er al op. De twee verdedigers kampen met forse knieblessures, waardoor ze voor langere tijd uit de roulatie zijn. Dat maakt Ajax bekend via de clubkanalen.

Aertssen en Butera zijn allebei onderdeel van Jong Ajax, maar trainer Dave Vos hoeft dit seizoen dus niet meer op de twee te rekenen. Aertssen, de captain van de Amsterdamse beloften, maakte via Instagram al bekend dat hij onder het mes is gegaan. Nu meldt Ajax dat de Zeeuwse verdediger, die in de voorbereiding nog aan het eerste elftal mocht ruiken, met een forse knieblessure kampt.

"Het was een ongelukkig moment", reageert Aertssen in gesprek met de clubkanalen. "Afgelopen vrijdag ben ik succesvol geopereerd. Het is balen dat ik dit seizoen niet meer kan spelen, maar ik ben positief en ervan overtuigd dat zoiets je als voetballer uiteindelijk weer sterker maakt."

Voor Butera zijn de druiven ook zuur. De Belg kwam afgelopen zomer over van RSC Anderlecht, maar speelde nog geen enkel duel in het shirt van Ajax. Butera sukkelt al lange tijd met knieklachten en is daardoor nu eveneens geopereerd. Ook hij deelde dat nieuws al op Instagram. Door de blessure zal de zeventienjarige jeugdinternational nog langer moeten wachten op zijn debuut in Jong Ajax.