Definitieve selectie Jong Oranje bekend: AZ hofleverancier, drie Ajax-spelers

Definitieve selectie Jong Oranje bekend: AZ hofleverancier, drie Ajax-spelers

15 maart - 14:14 Laatste update: 16:53
22

Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje, laat vier spelers debuteren in de definitieve selectie voor de interlands van maart. Jong Oranje speelt deze maand één oefenwedstrijd en één EK-kwalificatieduel.

Wouter Goes (AZ), Max Bruns (FC Twente), Robin Roefs (NEC) en Ibrahim Cissoko (Toulouse FC) mogen zich op 18 maart voor het eerst melden in Zeist. Met vier spelers is AZ hofleverancier bij Jong Oranje. Naast Goes zijn ook Ernest Poku, Myron van Brederode en Ruben van Bommel geselecteerd. Ajax levert drie spelers af aan Jong Oranje: Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Devyne Rensch. Hato debuteerde tijdens de laatste interlandperiode nog voor het Nederlands elftal.

Het drietal van Ajax heeft al wedstrijden voor het grote Oranje gespeeld, bondscoach Ronald Koeman laat ze voor de komende interlandbreak links liggen. Datzelfde geldt voor Borussia Dortmund-verdediger Ian Maatsen, die ook al heeft mogen ruiken aan het Nederlands elftal. Met Roefs, Sontje Hansen en Youri Baas wordt NEC net als Ajax door drie spelers gerepresenteerd.

Ten opzichte van de voorselectie is de opvallendste afvaller PSV-middenvelder Isaac Babadi. Naast Babadi maken ook Tyrese Asante (ADO Den Haag), Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ), Lequincio Zeefuik (AZ), Finn van Breemen (FC Basel), Anass Salah-Eddine (FC Twente), Fedde de Jong (SC Cambuur) en Ki-Jana Hoever (Stoke City) geen deel uit van de definitieve selectie.

Op 21 maart speelt Jong Oranje in het Goffertstadion een oefenwedstrijd tegen Noorwegen. Maandag 25 maart neemt de ploeg van Reiziger het in Moldavië op tegen de leeftijdsgenoten van dat land.