Kieft ziet 'aanfluiting': 'Het zit ook allemaal tegen, net de wet van Murphy'

Kieft ziet 'aanfluiting': 'Het zit ook allemaal tegen, net de wet van Murphy'

15 maart - 19:28
35

Ajax ging donderdag kansloos ten onder tegen Aston Villa, zag ook Wim Kieft. De voormalig Oranje-international stelt dat het seizoen van de Amsterdammers reddeloos verloren gaat.

PSV had eerder deze week tegen Borussia Dortmund de kans om net als Ajax in 2018/2019 door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League. 'Het huidige Ajax is geen schim meer van dat elftal. Tegen Aston Villa was het een aanfluiting. Het zit ook allemaal tegen', schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

'Als in de wet van Murphy. Trainer John van 't Schip miste al twee van zijn drie beste aanvallers met Steven Berghuis en Steven Bergwijn en in Engeland vielen nog eens drie verdedigers geblesseerd uit', doelt hij op Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch en Josip Sutalo. 'Juist nu Van 't Schip heeft gekozen voor vijf verdedigers. Lukt het Ajax niet de play-offs te ontlopen dan kan Europees voetbal volgend seizoen een heel moeilijk verhaal worden.'

Kieft stelt dat er heel anders naar Ajax gekeken wordt dan een aantal jaar geleden. 'Niemand is meer bang voor Ajax en ook Jordan Henderson kan er maar geen draai aan geven in Amsterdam.'

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!