Sosa heeft hoopgevende Ajax-boodschap: 'Dit seizoen was slechts een opwarmertje'

Sosa heeft hoopgevende Ajax-boodschap: 'Dit seizoen was slechts een opwarmertje'

15 maart - 20:25 Laatste update: 22:07
155

Borna Sosa weet het zeker: Ajax zal volgend seizoen een beter jaar draaien. De Kroatische linksback had niet verwacht dat het na zijn komst zo slecht zou gaan, maar spijt van zijn overstap heeft hij allerminst. 

Ajax contracteerde Sosa op de slotdag van de zomerse transferperiode. "Eén reden was Sven Mislintat, die ik kende uit mijn tijd bij VfB Stuttgart", vertelt Sosa in een interview met Transfermarkt. "Ik heb een goede relatie met hem. Ajax is een ontzettend grote club, die vier keer de Champions League heeft gewonnen. Ajax is ook een springplank, dus vanuit hier kun je doorstromen naar de Premier League of een andere topcompetitie. Ik keek naar wat goed voor me was, en Ajax had een goed verhaal. Het was een goede transfer voor mij. Ik zou het opnieuw doen."

Ajax draaide vorig seizoen ook al minder, maar haalde toen nog wel de bekerfinale én werd derde. Dit seizoen is bij vlagen dramatisch, iets wat Sosa niet had verwacht toen hij tekende. "Het is raar. Het irriteert, want zo'n seizoen als dit gebeurt normaal gesproken niet bij Ajax. Ik weet zeker dat we volgend seizoen beter zullen zijn. Er zijn deze zomer veel nieuwe spelers bijgekomen. Het is moeilijk om daar een team van te maken. Dit seizoen was slechts een opwarmertje, het komende seizoen zullen we laten zien wat we kunnen."

Na het ontslag van Maurice Steijn en de komst van John van 't Schip ging het beter met Ajax, dat van plek achttien naar plek vijf steeg. "De trainerswissel was belangrijk voor ons", blikt de vleugelverdediger terug. "John van 't Schip was oud-speler bij Ajax en snapt de club beter. Je moet de club begrijpen, want het is niet eenvoudig om hier trainer te zijn. Er is hier veel druk omdat de landstitel altijd het doel is. Zoals bij Bayern München. We hebben de opstelling veranderd en spelen nu zoals Stuttgart, wat beter bij mij past. De chaotische fase is voorbij. We staan stabiel in de Eredivisie, en ik hoop dat we dit seizoen met een goed gevoel kunnen afsluiten."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!