Spalletti haalt geflopte Ajax-spits Lucca bij nationale ploeg van Italië

Spalletti haalt geflopte Ajax-spits Lucca bij nationale ploeg van Italië

15 maart - 20:10
18

Lorenzo Lucca is door bondscoach Luciano Spalletti bij de nationale ploeg van Italië gehaald. Het is voor het eerst dat de oud-spits van Ajax, tegenwoordig uitkomend voor Udinese, zich mag melden bij de regerend Europees kampioen. 

Lucca speelde vorig seizoen op huurbasis voor Ajax, waar hij het moest doen met een rol als breekijzer. Uiteindelijk maakte hij twee doelpunten in Amsterdamse dienst. Bij Udinuse, dat de boomlange spits deze jaargang huurt van Pisa, doet hij het stukken beter. Lucca maakte tot dusver al zeven Serie A-doelpunten. 

Wedden

Meer odds

Die prestatie heeft hem dus een oproep voor Italië opgeleverd. Spalletti wil Lucca van dichtbij aan het werk zien. Mogelijk krijgt hij speeltijd in de komende twee oefeninterlands van Italië, tegen respectievelijk Venezuela en Ecuador. De spits lijkt de concurrentiestrijd aan te moeten gaan met Giacomo Raspadori en Mateo Retegui. 

Waar Lucca wel werd uitgenodigd, geldt dat niet voor Gianluca Scamacca. De oud-speler van PSV en PEC Zwolle maakte donderdagavond nog het winnende doelpunt in het Europa League-duel met Sporting Portugal.