Onbegrip over Van Persie-suggestie van Van der Vaart

Onbegrip over Van Persie-suggestie van Van der Vaart: 'Echt onwerkelijk'

1 mei om 11:55

De roep om Robin van Persie trainer te maken van Feyenoord, zorgt voor onbegrip bij Maarten Wijffels. Onder meer Rafael van der Vaart schoof de voormalig topspits naar voren als ideale opvolger van Arne Slot.

Kenneth Perez benadrukt bij Voetbalpraat dat de juiste trainer van groot belang is. "Ik hoor mensen zeggen: het geraamte staat, dus het maakt bijna niet uit wie er komt. Dan denk ik: man, het is zó bepalend wie aan de knoppen draait bij zo'n team."

Wijffels is het daar volledig mee eens. "Ik kan mij daar bijna aan ergeren. Er wordt op tv tóch nog gezegd dat Robin van Persie trainer bij Feyenoord kan worden met een ervaren assistent", stelt de Algemeen Dagblad-journalist in het ESPN-programma. "Heel veel zaken in het voetbal zijn chefsache, zoals ze in de politiek zeggen. Dat soort zaken kan alleen de hoofdtrainer overbrengen."

"Robin van Persie kan best een getalenteerde trainer zijn, maar hij heeft toch geen idee hoe je een volwassen selectie met allemaal volwassen profs managet?", gaat Wijffels verder. "Hoe kun je dat nou opperen? Ik blijf dat echt onwerkelijk vinden. Hoeveel voorbeelden moet je nou nog hebben? Als jonge trainer zonder ervaring…"

Wijffels somt op: "Van Bronckhorst had Advocaat nodig om hem te redden, Cocu had Hiddink nodig om hem te redden, Van Bommel hebben we zien sneuvelen, Ruud van Nistelrooij, John Heitinga. Hoeveel voorbeelden moet je nog hebben? En dan toch nog roepen dat hij dat moet doen…"

Van Persie staat op het punt om trainer te worden van sc Heerenveen. Dat wordt als een logischere stap gezien voor de oud-speler van Feyenoord, Arsenal en Manchester United.