Onduidelijkheid bij Beerschot: ‘Kuyt vertrekt mogelijk bij kampioen'

Onduidelijkheid bij Beerschot: ‘Kuyt vertrekt mogelijk bij kampioen'

1 mei - 12:03
19

Dirk Kuyt staat voor een cruciale week bij Beerschot, waar zijn toekomst als hoofdtrainer op het spel staat. Hoewel hij het team naar het kampioenschap in de Challenger Pro League leidde, is zijn aanblijven onzeker. 

Zaakwaarnemer Rob Jansen besprak maandag al de uitdagingen waarmee Kuyt wordt geconfronteerd. "Bij Beerschot heeft Kuyt de kritiek die hij kreeg om kunnen draaien door het kampioenschap te behalen," begon hij bij KieftJansenEgmondGijp.

Jansen onthulde dat Beerschot momenteel in een staat van paniek verkeert vanwege financiële zorgen, vooral gericht op transfer- en salarisbudgetten voor spelers. "Die eigenaar is helemaal oké, maar om hem heen zitten mensen die een iets andere mening hebben over Beerschot, dus die hele club is in paniek", stelt hij.

Het gebrek aan financiële duidelijkheid zorgt ervoor dat Kuyt zijn contract niet kan verlengen, en de directie tast ook in het duister over de toekomst. Hoewel het Feyenoord-icoon graag verder wil en de directie van Beerschot wil dat hij blijft, is zijn vertrek mogelijk onvermijdelijk als de financiële situatie niet verbetert. 

Technisch directeur Gyorgy Csepregi en Kuyt wachten al een tijdje op een duidelijk signaal van bovenaf, schrijft ook Het Belang van Limburg. 'Csepregi vertelde in een interview met Gazet van Antwerpen dat hij met een sportief budget van 3 miljoen euro een 1A-waardige kern kan samenstellen. En Dirk Kuyt lijkt zijn toekomst aan die van Csepregi te hebben verbonden. Vertrekt de Hongaar, dan volgt de Nederlander ongetwijfeld ook.'