Van Geel stopt als clubdirecteur en heeft nieuwe job: 'Keus snel gemaakt'

Van Geel stopt als clubdirecteur en heeft nieuwe job: 'Keus snel gemaakt'

15 mei - 11:34
51

Martin van Geel wordt de nieuwe technisch manager van de Eredivisie CV. De 63-jarige Van Geel verlaat Willem II na het kampioenschap en volgt Mark-Jan Fledderus op, die in maart stopte.

Van Geel kent een rijk verleden als voetbalbestuurder. Zo vervulde hij in het verleden al bestuurlijke functies bij Willem II, AZ, Ajax, Roda JC en Feyenoord. Nu gaat hij aan de slag bij de Eredivisie CV, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de hoogste competitie van Nederland. Van Geel wordt 'onder meer verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en haar achttien clubs, met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top 6-positie in Europa te handhaven', schrijft de Eredivisie CV.

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV, is blij met de aanstelling van Van Geel. "Meer Eredivisie-ervaring krijg je niet in een mens! Een zeldzaamheid. De keus voor hem was dan ook snel gemaakt. Hoe kom je aan die mazzel? De opdracht voor Martin is helder: samen met de clubs zorgen dat wij de zesde competitie van Europa blijven. De realisatie is een stuk ingewikkelder. Een prachtige klus ligt er op hem te wachten!"

Van Geel is op zijn beurt blij met zijn nieuwe job. "Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal."