'Toptrainer' Farioli drukt zijn stempel: 'Past beter bij Ajax dan Potter'

'Toptrainer' Farioli drukt zijn stempel: 'Past beter bij Ajax dan Potter'

15 mei - 11:50
77

Leroy Fer denkt dat Francesco Farioli beter bij Ajax past dan Graham Potter. Laatstgenoemde was lange tijd de favoriet voor de trainersvacature in Amsterdam, maar Farioli lijkt komend seizoen voor de groep te staan bij Ajax

"Ik had al goede verhalen gehoord over Farioli, omdat hij assistent-trainer was van de trainer die mij naar Alanyaspor haalde", begint Fer zijn verhaal tegenover Voetbal International. De middenvelder raakte in zijn eerste half jaar geblesseerd en had moeite om in de basis te komen. Na de komst van Farioli kreeg Fer echter weer plezier in het voetbal. "Dat vond ik opvallend, omdat hij een jonge en onervaren hoofdtrainer was en ik niet meteen wist wat ik kon verwachten."

In zijn tijd bij Swansea City speelde Fer onder leiding van Graham Potter, die lange tijd de nieuwe hoofdtrainer leek te worden van Ajax. "Het zijn allebei tactisch sterke trainers die houden van balbezit en opbouwen van achteruit, maar het grote verschil tussen de twee is de passie. Potter is wat rustiger, Farioli heel fel en zit er continu bovenop", stelt hij. "De relatie tussen trainer en speler is voor hem heel belangrijk. Farioli is nog groeiende, maar ik vind het een toptrainer. Dat heb ik hem laatst ook verteld. Ik denk dat Farioli ook iets meer bij Ajax past dan Potter."

Echter heeft Fer niet alleen maar goede ervaringen met Farioli. "Je moet alleen geen geintjes met Farioli uithalen, want ik heb ook wel eens een aanvaring met hem gehad", vertelt de elfvoudig Oranje-international. "Ik kwam te laat op de training en toen zat hij ineens bij mij thuis. Toen moest ik twee weken apart trainen van hem, helemaal alleen. Hij zei: Leroy, ik heb je eigenlijk niet nodig. Ik wil alleen met spelers werken die hun afspraken nakomen. Jij zou mijn belangrijkste man moeten zijn, maar als je te laat komt, heb ik niets aan je."

Fer werd geraakt door deze gebeurtenis, maar hij is Farioli nog altijd dankbaar. "Farioli heeft me gekregen waar ik had moeten zijn. Daardoor hebben we uiteindelijk deze relatie op kunnen bouwen. Die begon wat stroef, maar is uiteindelijk heel sterk gegroeid. Omdat Farioli me met de neus op de feiten drukte, wilde ik de kans die ik kreeg niet laten glippen. Ik denk dat hij het bij iedere club in Nederland goed zou doen."


Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!