Frustratie bij ADO Den Haag ondanks overwinning: 'Ik vind het een schande'

Frustratie bij ADO Den Haag ondanks overwinning: 'Ik vind het een schande'

15 mei - 11:04
18

ADO Den Haag-spits Henk Veerman is niet te spreken over de beslissing van scheidsrechter Marc Nagtegaal om in de slotfase een penalty toe te kennen aan De Graafschap. De Hagenezen leken met een voorsprong van twee doelpunten richting de return te gaan, maar niets bleek minder waar. In de zevende minuut van de extra tijd maakte de thuisploeg de 2-3.

"Ik vind het een schande", is Veerman duidelijk in gesprek met ESPN na afloop van de wedstrijd. "Absalem krijgt een duw, waardoor hij opzij gaat en de bal tegen zijn hand krijgt. Dan vraag ik aan de scheidsrechter: Absalem krijgt toch een duw?" Hij zei: Ja, lichtjes. Ik zei toen: Kom aan... Dan wijst hij naar de VAR. Als het geen penalty is, wordt die teruggedraaid, gaf hij aan. Dus volgens hem was het een penalty."

"Het is wat het is... Zonder die penalty win je hier met 1-3, dat is veel beter natuurlijk, maar we winnen hier en dat is voldoende vandaag", gaat Veerman verder. De spits maakte een ongelukkige avond mee door zijn gemiste kansen. "Ik ben blij dat nu andere jongens scoorden", reageert de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie glimlachend.

De heenwedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag eindigde dus in een 2-3 overwinning voor de bezoekers. De returnwedstrijd wordt op zaterdag 18 mei afgewerkt in Den Haag. 

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:


Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!