Graafschap-supporters grijpen in en leggen duel met ADO stil na noodsituatie

Graafschap-supporters grijpen in en leggen duel met ADO stil na noodsituatie

14 mei - 22:22 Laatste update: 23:23
49

De wedstrijd tussen De Graafschap en ADO Den Haag is dinsdagavond stilgelegd vanwege een medische noodsituatie op de tribune. Het duel werd vrij snel weer hervat nadat de desbetreffende supporter weer bij kennis was, maar daar waren de supporters van de thuisploeg het niet mee eens. 

Het publiek in de Vijverberg gooide massaal bekertjes op het veld om de arbitrage te dwingen het duel nogmaals stil te leggen. De arbitrage had van de lokale driehoek te horen gekregen dat er weer gevoetbald kon worden, maar dat viel niet in goede aarde in Doetinchem. Onder een massaal fluitconcert regende het bekertjes vanaf de Spinnenkop, de harde kern van de Graafschap achter het doel.

Door de actie van de supporters werd scheidsrechter Marc Nagtegaal nogmaals gedwongen het spel stil te leggen, waarna nog meer stewards en medisch personeel zich naar de tribune begaven om de fan, die onwel zou zijn geworden, verder te behandelen. De actie kon bovendien rekenen op goedkeuring van de meegereisde fans uit Den Haag, die applaudiseerden. 

Ten tijde van de onderbreking stond het 1-1 in Doetinchem. Nagtegaal reageerde bij ESPN, alvorens het duel weer werd hervat. "Ik hoor net dat de man bij kennis is en het stadion heeft verlaten. We gaan zo weer voetballen."