NAC-supporters grijpen in: 'Lijkt meer te draaien om vriendjespolitiek'

NAC-supporters grijpen in: 'Lijkt meer te draaien om vriendjespolitiek'

15 mei - 11:47
22

Meerdere supportersgroepen van NAC Breda dienen een motie van wantrouwen in tegen het huidige bestuur van de club. De Bredase fans komen woensdagochtend met een gezamenlijk statement naar buiten. 

'De verbinding tussen club en supporters is nog niet eerder zo slecht geweest. Het is een aaneenschakeling van onduidelijke en onbegrijpelijke besluiten die meer lijken te draaien om vriendjespolitiek en eigenbelang dan om het welzijn van NAC. Dit door bestuursleden die buiten hun rol en bevoegdheden zich bemoeien met de dagelijkse leiding en besluiten nemen met een dubbele moraal', schrijven de supportersgroepen.

De fans eisen in het statement, dat is ondertekend door onder meer de B-side Rats, F7 Ultras en Breda Loco's, hun zetel in de raad van commissarissen op. Deze is sinds de reddingsoperatie van 2011 verworven. Maar ze willen meer. 'We roepen niet op om de hele organisatiestructuur om te gooien. Het is wel tijd voor een flinke make-over met nieuwe gezichten, die met aandacht voor de juiste rolopvatting, een einde maken aan de huidige onveilige en niet bij een professioneel voetbalorganisatie passende werk- en samenwerkingscultuur.'

NAC deed maandag nog goede zaken in de play-offs voor Eredivisie-voetbal. In eigen huis werd er met 3-1 van Roda JC gewonnen. De return staat vrijdag op het programma.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV:

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!