Amerikaanse deal niet aan de orde bij PSV: 'Verwacht hier nog lang te spelen'

Amerikaanse deal niet aan de orde bij PSV: 'Verwacht hier nog lang te spelen'

15 mei - 11:18
78

Hirving Lozano denkt niet aan een transfer naar de Verenigde Staten. In de media wordt de PSV-aanvaller in verband gebracht met een vertrek, maar dat wordt door de hoofdrolspeler ontkracht.

Eind april bracht The Athletic naar buiten dat San Diego FC, dat in 2025 toetreedt tot de Major Soccer League, 'vergevorderde gesprekken' voerde met de entourage van Lozano. De 28-jarige Mexicaan weet van niets. "Ik verwacht nog lang in Europa te spelen", countert hij in gesprek met ESPN. "Ik houd van deze stad en de mensen. Hier zorgen ze goed voor me. Ik hoop hier nog lang te blijven."

Lozano kende een moeizaam seizoen bij PSV, dat hem vorig jaar overnam van SSC Napoli. De kritiek aan het adres van de aanvaller laat hem niet koud. "Uiteraard wil ik altijd honderd procent zijn en daar hard voor werken. Volgens mij heb ik bewezen dat ik een andere speler ben. Ik ben volwassener en help het team altijd. Dat laat ik denk ik altijd zien op het veld."

Bij PSV ligt Lozano nog tot de zomer van 2028 vast. Dit seizoen kwam hij, mede door blessureleed, tot dusver tot 23 Eredivisie-duels. Daarin maakte hij zes goals.