Slot viel als assistent al op: 'Gaf ander soort bespreking dan andere trainers'

Slot viel als assistent al op: 'Gaf ander soort bespreking dan andere trainers'

1 mei - 14:30
6

Ben Rienstra is ervan overtuigd dat Arne Slot het goed gaat doen in de Premier League. Dat vertelt de oud-middenvelder, die Slot kort als assistent bij AZ meemaakte, in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Bij Slot had iedereen gelijk het idee, dat het een toptrainer zou worden", blikt Rienstra in #DoneDeal terug op zijn ervaring met de aan Liverpool gelinkte Feyenoord-trainer. "Hij gaf een ander soort bespreking dan andere trainers, met een hele duidelijke visie." De aandacht lag onder Slot vooral op teruggetrokken voorzetten van de zijkant en de intensiteit van druk zetten volgens Rienstra, die wat verder op de details ingaat.

Het is voor de oud-middenvelder van onder andere AZ, Heracles Almelo en Fortuna Sittard dan ook geen verrassing dat Slot gelinkt wordt aan een overstap naar Liverpool. "Ik had wel voorzien dat het een goede trainer zou worden. Ik denk dat hij kan slagen in de Premier League. Hij komt goed uit zijn woorden, dat is wel belangrijk. Bij sommige trainers ben je toch al snel verveeld. Dan komt de helft niet eens binnen. Het is wel belangrijk dat je de aandacht van de spelers vast blijft houden. Arne is zoals hij is. Hij heeft dat gewoon", aldus Rienstra.