Heracles verslaat Go Ahead en slaat groter gat met Excelsior en RKC Waalwijk

Heracles verslaat Go Ahead en slaat groter gat met Excelsior en RKC Waalwijk

15 maart - 21:51 Laatste update: 22:04
24

Heracles Almelo heeft vrijdagavond hele goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won thuis met 2-0 van Go Ahead Eagles. Door de zege laat Heracles achtervolgers Excelsior en RKC Waalwijk in ieder geval voor even verder achter zich. 

In oktober van vorig jaar was Go Ahead nog met 4-0 te sterk voor Heracles. De Heraclieden tapten vrijdag echter uit een ander vaatje. Zonder dat het zelf echt gevaarlijk werd, hield de thuisploeg vrij gemakkelijk stand in de eerste helft. Go Ahead wist aanvallend, op één moment na, niets uit te richten. 

De tweede helft was leuker. Heracles mocht vijf minuten na de theepauze wel van geluk spreken dat het niet met tien man verder moest, want Brian De Keersmaecker beging een wel zeer forse overtreding op Victor Edvardsen, en dat terwijl hij al geel had. Arbiter Jeroen Manschot hield het bij een waarschuwing. 

Kort daarna kwam Heracles op voorsprong. Spits Jizz Hornkamp kopte binnen bij de tweede paal na een mooie voorzet van Emil Hansson. Jeffrey de Lange bracht aanvankelijk nog wel redding, maar deed dat iets achter de doellijn. Een klein kwartier later gooiden Van de Looi en co. het duel op slot. Bryan Limbombe kreeg de bal van Hornkamp, trok vanaf rechts naar binnen en schoot van ver in de verre hoek: 2-0. 

Die voorsprong gaf Heracles niet meer uit handen. De Almeloërs hebben nu 26 punten, vijf meer dan zowel Excelsior als RKC. Zij staan zaterdagavond tegenover elkaar in een direct duel.