Kluivert ziet voorspelling Overmars uitkomen: 'Komt er nu uit, bijzonder toch?'

Kluivert ziet voorspelling Overmars uitkomen: 'Komt er nu uit, bijzonder toch?'

16 maart - 08:34
37

Justin Kluivert heeft zich bij Bournemouth opgewerkt tot basisspeler. Niet als vleugelaanvaller, maar als schaduwspits in de rug van Dominic Solanke. De tweevoudig Oranje-international vertelt dat Marc Overmars zijn nieuwe rol al had voorspeld.

Kluivert tekende in 2016 zijn eerste contract bij Ajax. Destijds vroeg directeur voetbalzaken Overmars hem om een voorspelling waar hij zich over tien jaar zag spelen. "Precies toen ik zei dat ik volgens mij een goede nummer 10 kon worden, draaide Overmars zijn papiertje met 10 om en hij zei erbij: Mooi dat we hetzelfde denken. Het komt er nu allemaal een beetje uit. Bijzonder, toch?", stelt Kluivert in het Algemeen Dagblad.

De 24-jarige aanvaller krijgt nog altijd te horen dat hij te vroeg is vertrokken uit Amsterdam. "Alleen niemand kan weten of ik dan nu bij een Europese topclub of juist onder in de Eredivisie had gezeten. Ik weet ook niet of ik alsnog bij Ajax zou blijven als ik het over mocht doen. Echt niet. Wat ik wil zeggen, is dat ik mijn eigen weg moet vinden in deze carrière. En dat doe ik ook. Ik weet waar ik toe in staat ben en ik geloof er nog steeds heilig in dat ik de absolute top kan bereiken."

Het knaagt nog wel aan Kluivert dat hij geen kampioen is geworden met Ajax. "Ik ben eerlijk: die droom hoop ik nog eens in vervulling te brengen, want Ajax zal altijd de club van mijn hart blijven."

Kluivert speelde dit seizoen 22 officiële duels voor Bournemouth. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij één assist.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!