Advocaat krijgt definitieve nee: 'Curaçao? Ik dacht: wat zeg jij nou?'

Advocaat krijgt definitieve nee: 'Curaçao? Ik dacht: wat zeg jij nou?'

15 maart - 19:09
50

Justin Kluivert heeft het Nederlands elftal nog allesbehalve uit zijn hoofd gezet. De 24-jarige aanvaller van AFC Bournemouth geeft aan dat hij de stijgende lijn te pakken heeft.

Kluivert maakte dit seizoen in alle competities zes goals voor Bournemouth. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij dat hij de lat voor zichzelf hoog legt. "Ik vind bijvoorbeeld ook dat ik het shirt van Oranje weer moet dragen en dat mijn carrière anders niet geslaagd is. Met mijn kwaliteiten moet ik er zo instaan, vind ik", laat hij optekenen. Kluivert erkent dat hij vaak aan Oranje denkt. "Best vaak, daar ga ik niet over liegen."

"Ik heb een mooie leeftijd om die route weer op te pakken. Het EK wordt lastig als je er lang niet bij hebt gezeten, maar ik geef nooit op omdat ik weet wat ik in mijn mars heb", aldus de aanvaller. "Als ik nu naar het Nederlands elftal kijk, zie ik heel goede spelers, matties met en tegen wie ik gespeeld heb ook, maar ik zie niet in waarom ik van ze zou moeten schrikken."

Kluivert heeft de overtuiging dat hij ooit weer in beeld komt bij het Nederlands elftal. "Ik hoorde dat Dick Advocaat laatst zei dat ik al 24 ben en voor Curaçao kan kiezen. Ik dacht: wat zeg jij nou? Ik ben pás 24, kan nog veel beter worden en ik wil weer voor Oranje spelen", zegt hij. "Ik heb veel tegen de stroom in gezwommen, maar ik voel nu dat ik de wind eindelijk mee heb. Het lijkt me prachtig om erbij te komen en te concurreren met de top van Nederland. Uitdagingen waar ik van hou en hier nu keihard voor werk."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!