Feyenoord met update: seizoen Wieffer voorbij

Feyenoord met update: seizoen van Wieffer is al voorbij

3 mei om 14:46
Laatste update: 3 mei om 15:00

Slecht nieuws voor Feyenoord en Mats Wieffer: de 24-jarige middenvelder komt dit seizoen niet meer in actie. Dat maakt de Rotterdamse club vrijdag bekend. Wieffer is nog niet hersteld van zijn bovenbeenblessure.

Wieffer liep de blessure op tijdens een training in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC. Die wedstrijd, die door Feyenoord met 1-0 werd gewonnen, moest hij daardoor noodgedwongen vanaf de tribune bekijken. Enkele dagen later moest hij ook het uitduel bij Go Ahead Eagles aan zich voorbij laten gaan. 

De Rotterdammers melden nu dat Wieffer ook ontbreekt tijdens de laatste drie competitiewedstrijden tegen PEC Zwolle, NEC en Excelsior. 'Hoe snel hij daarna weer inzetbaar is hangt af van het verdere verloop van zijn herstel', schrijft de nummer twee van de Eredivisie.

Wieffer speelde dit seizoen 42 officiële duels, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf. Het EK lijkt op de tocht te staan, al is daar nog geen duidelijkheid over. "Hij is niet fit en daarna moeten ze beoordelen hoe fit hij kan zijn, dat is geen positief signaal", stelt Feyenoord-trainer Arne Slot op de persconferentie. "Maar ik kan voor Mats en de bondscoach niet bepalen hoe het er exact uit gaat zien. Een ideale aanloop is het in ieder geval niet."

Oranje begint op 16 juni aan het EK met een clash tegen Polen.