Karsdorp zondebok bij Italiaanse pers: 'Wedstrijd werd voor hem een hel'

Italiaanse pers richt pijlen op Karsdorp nu blunder: 'Pijnlijk om te zien'

3 mei om 06:54

Rick Karsdorp hoeft na zijn optreden met AS Roma tegen Bayer Leverkusen niet op lovende kritieken van de Italiaanse media te rekenen. Het regent onvoldoendes voor de voormalig Feyenoorder, die voorafgaand aan de 0-1 van Florian Wirtz een cruciale fout maakte.

Karsdorp gaf een te korte pass, waarmee hij Grimaldo de bal schonk. De back van Leverkusen stelde Wirtz in staat om te scoren: 0-1. Voce Giallo Rossa beoordeelt het optreden van Karsdorp met een 4. "Het was pijnlijk om te zien hoe hard hij zijn best deed en het goed wilde doen, zonder dat het succes opleverde. Tot zijn fout speelde hij goed, maar erna werd de wedstrijd voor Karsdorp een hel."

"Hoewel de grove fout zwaar telde, was het vooral de reactie die kwalijk was", vangt Tutto Mercato aan, doelend op de wijze waarop de vleugelverdediger na zijn fout speelde. "Hij schonk de bal constant aan de tegenstander en op het moment dat hij gewisseld werd, werd zijn slechte optreden bevestigd door het luide gejoel van de fans." Ook Tutto Mercato geeft Karsdorp een 4.

De media zijn eensgezind, want ook La Gazzetta dello Sport komt niet hoger dan een 4. "De fatale fout bracht Karsdorp in het vizier van de ruim 62.000 fans van Roma in het Olimpico. Alle woede van het thuispubliek kwam in de 62e minuut samen, toen de Nederlander gewisseld werd."