Pochettino bijt van zich af na zege: 'Ik lig onder een vergrootglas'

Pochettino bijt van zich af na zege: 'Het houdt een keer op'

3 mei om 08:18

Mauricio Pochettino heeft fel van zich afgebeten tegenover de Engelse pers. Media beweren dat de trainer van Chelsea op de schopstoel zou zitten en daar heeft hij genoeg van, zo laat hij weten in gesprek met Sky Sports.

"Het houdt een keer op. Alle trainers hebben tijd nodig om hun ideeën over te brengen. Maar ja, het ligt niet in mijn handen", aldus Pochettino na de 2-0 zege van Chelsea op zijn oude club Tottenham Hotspur.

"Ik lig onder een vergrootglas, dat merk ik elke week", vervolgt de Argentijn. "Elke keer wordt er over mij geoordeeld. Als je goed kijkt, zie je dat er nog veel werk te doen is. Ik ben in elk geval heel trots op mijn spelers. We hebben een selectie van 25 tot 27 man. Tot de laatste dag dat we hier zitten, zullen we ze helpen."

Volgens Gary Neville doet Chelsea er verstandig aan om de trainer voor de club te behouden. "Het zou gekkenwerk zijn om nu al afscheid te nemen. Stabiliteit is het belangrijkste, al helemaal nu de transferperiode eraan zit te komen. Ook heb ik niet het idee dat iemand anders het misschien beter zou doen. Pochettino heeft zich bovendien al bewezen. Hij is een van de beste trainers in de Premier League in de afgelopen vijf of zes jaar", aldus de analist.