Ten Hag kan vreugdesprongetje maken: concurrent Spurs keihard onderuit

16 maart - 20:26
16

Tottenham Hotspur is zaterdag pijnlijk uitgegleden in de Premier League. Op bezoek bij Fulham had Spurs een collectieve off-day, waar de thuisploeg gebruik van maakte: 3-0.

Spurs-manager Ange Postecoglou kon op Craven Cottage geen beroep doen op Micky van de Ven, die vorige week tegen Aston Villa (0-4) uitviel met een blessure. Radu Dragusin, de vervanger van de Nederlander, zal niet met een prettig gevoel terugkijken op de wedstrijd. Aanvankelijk golfde het spelbeeld op en neer, vlak voor rust deelde Fulham de eerste tik uit.

Op aangeven van Antonee Robinson scoorde Rodrigo Muniz. Na de 1-0 was Tottenham de kluts helemaal kwijt. Vier minuten na rust verdubbelde middenvelder Sasa Lukic de marge en op het uur was het opnieuw Muniz die toesloeg. Postecoglou voerde een driedubbele wissel door en bracht onder meer Timo Werner, effect had het niet meer. Fulham had de touwtjes in handen en gaf amper nog iets weg.

De nederlaag van Spurs zal bij Manchester United met gejuich ontvangen worden. De ploeg van manager Erik ten Hag strijdt met Spurs om plek vijf in de Premier League, de plek die aan het einde van de rit recht geeft op Europa League-voetbal. Na 28 speelrondes heeft Spurs 53 punten, United heeft er zes minder.