Bruggink: 'Waren overtuigd dat Twente er daarmee niet op achteruit zou gaan'

Bruggink: 'Waren overtuigd dat Twente er daarmee niet op achteruit zou gaan'

24 maart - 08:17
8

FC Twente wil verlengen met Ricky van Wolfswinkel. Dat de spits inmiddels 35 jaar is, is voor technisch directeur Arnold Bruggink geen beletsel.

"De leeftijd van Ricky is nooit een thema geweest. Hij heeft een directe impact op onze wedstrijden en dat is het enige dat telt", zegt Bruggink tegen TC Tubantia. "Een spits moet twee dingen heel goed kunnen: goals maken en assists leveren. En dat doet hij. Ricky is een heel goede, slimme spits, die voor ons ook heel bepalend is in de manier van druk zetten. Hij weet als geen ander wanneer hij zijn krachten moet sparen of even een klein duwtje moet uitdelen."

Ook de fysieke gesteldheid van Van Wolfswinkel maakt indruk bij FC Twente. "Hij is nooit geblesseerd, harstikke fit, nog altijd één van de snelsten en hij vindt het nog steeds heel erg leuk", aldus Bruggink, die ook geen enkele twijfel had toen Manfred Ugalde naar Spartak Moskou vertrok. "Als Myron (Boadu, red.) niet was gekomen, waren we alleen met Ricky als spits doorgegaan, omdat we ervan overtuigd waren dat we er qua doelpunten, werkethiek en slimheid niet op achteruit zouden gaan."

Met het oog op Europees voetbal moet er volgend jaar wel een extra spits komen. Boadu is immers onbetaalbaar. FC Twente heeft belangstelling voor Wout Weghorst. Lucas Vennegoor of Hesselink kan zich in de luwte verder ontwikkelen.