Bekritiseerde Paauw krijgt concurrentie: Nijland meldt zich als tegenkandidaat

Bekritiseerde Paauw krijgt concurrentie: Nijland meldt zich als tegenkandidaat

24 maart - 21:26 Laatste update: 21:34
51

Hans Nijland wordt de nieuwe concurrent voor Frank Paauw met betrekking tot de rol van bondsvoorzitter van de KNVB, zo meldt De Telegraaf. De mogelijke aanstelling van Paauw kwam de KNVB op veel kritiek te staan, en los daarvan is zijn aanstelling uitgesteld.

Nijland, die voorheen actief was als algemeen directeur van FC Groningen, is voorgedragen door het Supporterscollectief Nederland, dat te kennen geeft waarom het Nijland geschikt acht voor de functie. "Nijland heeft veel ervaring en een uitgebreid netwerk. Hij geeft bovendien gemiddeld driemaal per week lezingen bij amateurclubs in het hele land en maakt deel uit van het buddyprogramma van de KNVB om nieuwe clubdirecteuren wegwijs te maken. Nota bene is hij ook als lid van verdienste door de KNVB benoemd bij zijn afscheid. En bovenal: hij staat open voor deze functie."

"Waarom niet?" stelt Nijland zelf. "Ik sta al meer dan 25 jaar met mijn poten in de voetbalklei, voorheen bij de profs van FC Groningen en nog steeds als voorzitter van amateurclub HRC uit Sappermeer." Het Suporterscollectief zou er bij de clubs op hebben aangedrongen om Nijland als kandidaat voor te dragen. Wanneer er tien bondsafgevaardigden worden gevonden, kan Nijland definitief de concurrentie aangaan met Paauw.

Voorafgaand aan de eventuele aanstelling van Paauw kwam er al veel kritiek vanuit supportersgroepen, omdat hij als politiechef in Amsterdam uitsprak dat hij geen voorstander is van uitsupporters bij voetbalwedstrijden. Om vandalisme en hooliganisme tegen te gaan stelde hij voor om harde kernen geen toegang te geven bij wedstrijden.