Bijzonder gerucht in Turkije: Fenerbahçe overweegt toe te treden tot Eredivisie

Bijzonder gerucht in Turkije: Fenerbahçe overweegt toe te treden tot Eredivisie

25 maart - 11:35
175

Een wel heel opmerkelijk gerucht uit Turkije: Fenerbahçe zou de mogelijkheden bekijken om toe te treden tot La Liga, de Serie A, de Ligue 1, de Jupiler Pro League óf de Eredivisie. De Gele Kanaries zijn nog altijd verbolgen over de zware rellen na het duel bij Trabzonspor.

Het ging ruim een week geleden helemaal mis na de Süper Lig-topper. Boze Trabzonspor-fans vielen de spelers van Fenerbahçe aan, waarbij over en weer rake klappen werden uitgedeeld. Het bestuur van Fener schreef na die rellen dat het verregaande stappen overweegt. 'Inclusief terugtrekking van onze hoofdmacht uit de Süper Lig', viel te lezen op de clubsite.

Volgens BPT Haber is dat geen loos dreigement. Fenerbahçe zou daadwerkelijk onderzoeken of het toe kan treden tot een andere competitie in Europa. De Turkse grootmacht ziet vijf kandidaten, waaronder dus de Eredivisie. Naast Nederland worden ook Spanje, Italië, Frankrijk en België overwogen. In hoeverre de plannen kans van slagen hebben, is nog de vraag.

De beelden van de rellen op 17 maart gingen de wereld over. Bij de massale vechtpartij werden diverse spelers, waaronder oud-Ajacied Dusan Tadic, geraakt door voorwerpen. Namens de topclub uit Istanbul liet onder meer Jayden Oosterwolde zich niet onbetuigd. Hij deelde een trap uit aan een supporter die op de grond lag.