Van Hooijdonk ziet 'Nederlandse Toni Kroos' bij Oranje: 'Heeft een extra oog'

Van Hooijdonk ziet 'Nederlandse Toni Kroos' bij Oranje: 'Heeft een extra oog'

26 maart - 20:20
37

Joey Veerman is de Toni Kroos van Nederland. Dat stelt Pierre van Hooijdonk in aanloop naar de oefeninterland van het Nederlands elftal met Duitsland. Ook Rafael van der Vaart verwacht veel van de PSV'er.

"Zijn blik is altijd naar voren gericht en dat heeft Oranje nodig", zegt Van der Vaart in de studio van de NOS. "Dan moet je op de koop toe nemen dat hij misschien niet altijd met zijn man meeloopt. Aan de bal, en dan bedoel ik passen en trappen, is hij in dit elftal de beste."

Wedden

Meer odds

Van Hooijdonk heeft een hoge pet op van Veerman. "Ik vind hem een beetje de Nederlandse Toni Kroos", vertelt de analist. "Zowel Kroos als Veerman kan met de rechtervoet het hele veld bestrijken en heeft een extra oog, zo'n ouderwetse geodriehoek, om de steekpass te geven. Frenkie de Jong zie je bijvoorbeeld nooit een wisselpass geven. Die heeft totaal andere kwaliteiten."

"Zeker, zeker", is Van der Vaart het er roerend mee eens. "Ik heb Veerman altijd vergeleken met Andrea Pirlo. Dit zijn de wedstrijden om weer te bewijzen dat hij de grote man is aan de bal."