Zo worden de kansen van een EK-titel voor Oranje ingeschat na de oefeninterlands

Zo worden de kansen van een EK-titel voor Oranje ingeschat na de oefeninterlands

27 maart - 12:00 Laatste update: 12:38

ADVERTORIAL - Na een 4-0 overwinning op Schotland en een nipte nederlaag tegen Duitsland heeft Oranje de laatste wedstrijden richting het EK afgewerkt. Zijn er veranderingen opgetreden bij de bookmakers wat de kansen op een EK-titel betreft? Speel mee met bookmaker Unibet voor hoge odds bij Oranje-succes op het EK in Duitsland!

Bookmakers oneens met Schweinsteiger

Bastian Schweinsteiger waarschuwde Duitsland voor het treffen met Oranje en stelde dat de ploeg van Ronald Koeman in de top vijf van Europa zit. Die Mannschaft won uiteindelijk met 2-1 in Duitsland door een bal die een centimeter over de doellijn ging. De verschillen waren minimaal in het oefenduel, maar Duitsland zal met een beter gevoel richting het EK gaan dan Oranje. De bookmakers zijn iets minder enthousiast en zetten Nederland op een gedeelde zevende plek als favoriet. 

Tijdens de twee oefenduels werd echter veel duidelijk voor Oranje, zowel positief als negatief: kansen werden afgemaakt en ook de twee doelmannen van dienst, Mark Flekken en Bart Verbruggen, speelden een sterke pot. Oranje kon zich lang meten met Duitsland, maar in de eindfase wilde de ploeg van Julian Nagelsmann het net iets meer. 

De odds

Vóór de oefenduels tegen Schotland en Duitsland had Oranje een odd van 17.00 voor het winnen van het EK. Die odd is onveranderd: Oranje liet zowel goede en slechte dingen zien in de twee wedstrijden en kent nog altijd een odd van 17.00 voor de EK-titel. Wel hebben bij andere landen verschuivingen plaatsgevonden: zo is Engeland nu nóg meer favoriet (ondanks de nederlaag tegen Brazilië) en krijgen ook Frankijk en Duitsland betere kansen toegedicht.

Goede kansen in groepsfase

De eerste EK-titel sinds 1988 lijkt een zware opgave, maar de groepsfase overleven moet te doen zijn. Frankrijk is de grote favoriet om Groep D te winnen met een odd van slechts 1.55, maar met een odd van 3.75 is Oranje een duidelijke tweede. Een top twee-rankering van Oranje levert je dan ook slechts 1.65 keer je inleg op. Met de manier waarop hoe Oranje voor de dag kwam tegen Duitsland, is het zeker mogelijk om het Frankrijk in de groepsfase lastig te maken. 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.