Deens talent ging ook op proef bij Man United: 'Maar Ajax is het beste voor mij'

Deens talent ging ook op proef bij Man United: 'Maar Ajax is het beste voor mij'

28 maart - 20:33
29

Ajax-talent Lasse Abildgaard ging voor zijn overstap naar Ajax op proef bij Manchester United. Ondanks de concrete interesse van meerdere clubs besloot de Deen uiteindelijk naar Amsterdam te verkassen.

"Het is natuurlijk geweldig om naar zo’n club te mogen overstappen en goed genoeg te zijn om zo’n grote club in je te laten geloven", begint Abildgaard in gesprek met het Deense Tipsbladet. Het duurde lang voor de zestienjarige aanvaller om te beseffen dat hij een contract had getekend bij een grote club als Ajax. "Elke dag kom je binnen en dan staan er dure auto's, zie je het Ajax-logo, staan er bewakers buiten en zijn er veel trainingen gepland", somt de jongeling op.

Voordat Abildgaard in de zomer van 2023 definitief de overstap maakte naar Ajax, was er al langere tijd sprake van concrete interesse. Echter waren de Amsterdammers niet de enige partij met verregaande belangstelling. Abildgaard ging bij zowel Ajax als Manchester United naar een proeftraining. "Uiteindelijk kwamen we tot de beslissing dat dit het beste voor mij was."

Abildgaard vroeg niet alleen advies aan zijn familie en zaakwaarnemer, want ook de families van oud-Ajacieden Kasper Dolberg en Eskild Dall werden gevraagd naar hun ervaringen bij Ajax. "Zo konden we het van beide kanten zien, want Dolberg vloog door de jeugdopleiding heen, terwijl Dall er iets meer moeite had."