Willem II zet volgende stap richting promotie, Groningen wint kraker in Den Haag

29 maart - 21:54 Laatste update: 23:04
70

Willem II heeft vrijdag geen fout gemaakt in de jacht op directe promotie naar de Eredivisie. De Tilburgers wonnen op bezoek bij Helmond Sport. FC Groningen verstevigde de derde plek in de kraker tegen directe concurrent ADO Den Haag

Helmond Sport - Willem II 0-2
Willem II heeft vrijdag het gat met achtervolger Roda JC tijdelijk vergroot tot acht punten. De Tilburgers begonnen als grote favoriet aan het duel met de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie, maar Helmond Sport weerde zich kranig in de wedstrijd. Matthias Verreth viel na een kwartier al geblesseerd uit en werd vervangen door Amine Lachkar, die even later belangrijk was bij de openingstreffer. Lachkar gaf de assist op Ringo Meerveld, die heerlijk binnenkrulde.

Op slag van rust verdubbelden de bezoekers de voorsprong door toedoen van Thijs Oosting. De Tilburgers begonnen met een flinke voorsprong aan de tweede helft, maar Helmond Sport was zeker niet ongevaarlijk. De thuisploeg kreeg veel kansen, maar kon een comeback niet meer forceren.

ADO Den Haag - FC Groningen 0-2
FC Groningen heeft vrijdag goede zaken gedaan in het duel met directe concurrent ADO. Na ruim een kwartier kwam Groningen op voorsprong door de goal van Romano Postema en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft wist Groningen nog één keer toe te slaan en op een verdiende 0-2 te komen. Na ruim een uur spelen was het Thom van Bergen die de score verdubbelde. ADO kwam niet meer aan te pas en ook het Haags Kwartiertje bood deze keer geen uitkomst. Door de overwinning verstevigt Groningen plek drie, terwijl ADO naar plek vijf zakt. De achterstand van Groningen op Roda JC bedraagt slechts één punt, waardoor de directe promotiestrijd zeer spannend zal worden.