Perez predikt geduld bij PSV: 'Bij Ajax was hij achtste wereldwonder...'

Perez predikt geduld bij PSV: 'Bij Ajax was hij achtste wereldwonder...'

30 maart - 16:40 Laatste update: 20:45
21

Tygo Land moet nog even geduld hebben bij PSV, constateert Kenneth Perez. Het achttienjarige talent zit vrijwel altijd bij de selectie van de hoofdmacht, maar speelt zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong PSV.

Land maakte in 2022 de overstap van sc Heerenveen naar PSV. In Eindhoven wordt hem een grote toekomst voorspeld. In het eerste elftal weet de middenvelder dit seizoen echter nog niet door te breken. "We zijn geneigd te zeggen: hij zal wel de nieuwe Frenkie de Jong zijn. Hij zal wel bijzonder zijn", zegt Perez voor het duel van PSV met NEC op ESPN. 

"Als hij een Ajax-talent was, was hij het achtste wereldwonder", gaat de Deen met enig cynisme verder. "Maar hij is een jonge speler, die alle trainingen moet meemaken." Perez beseft dat Land voorlopig nog geduldig moet zijn. "Het niveau van het eerste elftal is gewoon heel hoog. Als jonge speler komt hij er nog niet aan. Dan moet je héél veel klasse hebben. Het is het nadeel van jonge spelers, als je in een selectie zit die zo volwassen is."

Dit seizoen maakte Land in twee Eredivisie-wedstrijden zijn opwachting. Zaterdagmiddag tegen NEC zit hij op de bank.