Sparta boekt afgetekende zege op Fortuna en heeft play-offplek weer in handen

30 maart - 20:36
19

Sparta Rotterdam heeft een ruime thuisoverwinning op directe concurrent Fortuna Sittard geboekt. Op Het Kasteel werd het 4-0, waardoor de Spangenaren de negende plek hebben overgenomen van Fortuna.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd tegen Fortuna: na vijf minuten kreeg de thuisploeg al twee goede kansen, via Arno Verschueren en Shunsuke Mito. Uiteindelijk kwam eerstgenoemde alsnog tot scoren: uit een corner knikte de Belg raak, waardoor hij nu al vier duels op rij trefzeker is voor Sparta.

Vlak voor rust kregen beide ploegen nog goede kansen: zo was Fortuna eerst al dicht bij de gelijkmaker na een slechte terugspeelbal van Pelle Clement, terwijl een poging van Verschueren van de lijn gehaald werd door Iñigo Córdoba. Daardoor stond het na 45 minuten nog steeds 1-0.

In de tweede helft was het al vrij snel alsnog raak. Uit een lage voorzet van Djevencio van der Kust wist Tobias Lauritsen doelman Michael Verrips te passeren: 2-0. Daarna kwam Sparta niet meer in de problemen, terwijl het in de slotfase nog uitliep naar 4-0. Fortuna-verdediger Rodrigo Guth gaf Lauritsen zijn tweede goal van de avond cadeau, terwijl Camiel Neghli in de slotfase nog raak knalde in de korte hoek.

Door de overwinning gaat Sparta op doelsaldo over Fortuna heen op de ranglijst. De ploeg van Jeroen Rijsdijk staat nu op de negende plek, die aan het eind van het seizoen zo goed als zeker recht geeft op play-offs om Europees voetbal. Fortuna staat nu tiende.