Go Ahead houdt zicht op Ajax en NEC en drukt Excelsior degradatiezone in

30 maart - 21:57
8

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond een probleemloze zege geboekt op Excelsior. De club uit Deventer houdt daardoor zicht op Ajax en NEC, terwijl Excelsior juist in de degradatiezone is beland.

Excelsior heeft al ruim twee maanden geen Eredivisie-wedstrijd gewonnen. Desondanks kwamen de Kralingers prima voor de dag bij Go Ahead. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kwam in het slot van de eerste helft wel op achterstand: Willum Thór Willumsson plukte een mislukte poging van Bobby Adekanye in één keer uit de lucht, waarmee hij doelman Stijn van Gassel wist te passeren.

In de tweede helft werd Excelsior steeds wat sterker, tot de wedstrijd na een klein uur spelen tijdelijk gestaakt werd. De fans van Go Ahead staken toen vuurwerk af, wat voor veel rook zorgde. De actie van de supporters heeft vermoedelijk wat te maken met het twintigjarige jubileum van de harde kern van de Eagles. Na een paar minuten kon het duel weer hervat worden.

Tien minuten na de hervatting verdubbelde Go Ahead de marge: verdediger Gerrit Nauber was de doelpuntenmaker. Daarna kwam de thuisploeg amper meer in de problemen. Het werd uiteindelijk zelfs nog 3-0, door een goal van Evert Linthorst. Zo verkleint Go Ahead het gat met Ajax nu tot één punt, en dat met NEC tot twee punten. De Amsterdammers hebben wel nog een wedstrijd tegoed, die zondag tegen Excelsior op het programma staat.