'Barcelona gaat definitief afscheid nemen van negenvoudig Spaans international'

'Barcelona gaat definitief afscheid nemen van negenvoudig Spaans international'

1 april - 17:38
6

Marcos Alonso gaat FC Barcelona na dit seizoen definitief verlaten, weet Fabrizio Romano. De linksback beschikt over een aflopend contract en is op een dood spoor beland in Catalonië.

Barcelona heeft de optie om het contract van Alonso te verlengen, maar die zal de club dus niet gaan lichten. Romano stelt dat club en speler 'enorm veel respect' hebben voor elkaar, maar na dit seizoen wel uit elkaar gaan. Alonso komt dit seizoen weinig aan spelen toe, ook doordat hij heeft gekampt met een slepende rugblessure.

Recent werd de linkspoot nog gelinkt aan een overstap naar Atlético Madrid, dat al langer een oogje heeft op Alonso. Waar de toekomst van de negenvoudig Spaans international ligt, zal nog moeten blijken.

Volgens Romano is het ook mogelijk dan Sergi Roberto na dit seizoen vertrekt bij Barcelona. De captain, die al achttien jaar bij de club speelt, beschikt eveneens over een aflopende verbintenis. Barça heeft opnieuw de optie om te verlengen, maar of dat zal gebeuren hangt ook van de toekomst van trainer Xavi af. De nummer twee van La Liga hoopt de oud-middenvelder te verleiden tot een langer verblijf in Camp Nou.