Van der Gijp noemt ideale club voor Ihattaren: 'Zou het aan hem overlaten'

Van der Gijp noemt ideale club voor Ihattaren: 'Zou het aan hem overlaten'

2 april - 00:21 Laatste update: 10:45
46

René van der Gijp ziet één club die de loopbaan van Mohamed Ihattaren weer nieuw leven in kan blazen. FC Utrecht is volgens de oud-voetballer de aangewezen club om het gevallen toptalent in de armen te sluiten. Collega Johan Derksen heeft echter zijn bedenkingen bij het aantrekken van Ihattaren.

Het contract van Ihattaren bij Slavia Praag werd ontbonden, waarna de club meldde dat de jongeling zich dichtbij huis zijn carrière weer op wil pakken. Derksen ziet dat echter somber in. "Ik las dat Ihattaren dicht bij huis wil voetballen. Dan denk ik: dat wordt Spakenburg. Er is geen Nederlandse club meer die aan die jongen begint. Hij is overal weggestuurd. Als Almere City het niet probeert met hem, dan is het afgelopen."

Ook ziet Derksen juist nadelen in het feit dat Ihattaren dichtbij zijn thuis en familie aan de slag wil. "Zijn eigen omgeving is juist dodelijk voor hem. Hij zit met zijn broers, die de baas over hem spelen en meedelen in de poen. En al die louche vriendjes in Utrecht. Dan kun je je carrière vergeten."

Van der Gijp ziet nog een andere geschikte optie in Nederland voor Ihattaren. "Als ik Utrecht was, zou ik het aan hem overlaten. Ik zou hem niet bellen om hem over te halen, maar zeggen: lieve jongen, mocht jij je carrière nieuw leven in willen blazen, dan ben je altijd welkom. Heb je geen zin, even goede vrienden." Derksen blijft echter sceptisch. "Hij geeft denk ik ook een hoop onrust. Mensen ergeren zich aan hem."

Ook in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, werd FC Utrecht afgelopen week al naar voren geschoven als 'reddingsboei' voor van Ihattaren. "Ik zou het fantastisch vinden als Almere hem pakt en hij daar ineens opbloeit. Daar was net voor zijn transfer naar Slavia natuurlijk al sprake van", stelt Kaj Ramsteijn, waarna Dennie van Laar de club uit de Domstad noemt. "Het is een jongen van de stad. Er is nog één club in de Eredivisie die hem kan redden, en dat is FC Utrecht. Die club staat erom bekend dat ze spelers halen met een krasje. Frans van Seumeren heeft een zwak voor dit soort jongens. Misschien kan Ron Jans ook nog een rol spelen. Hij zal in ieder geval eerst aan moeten sluiten bij Jong Utrecht. Maar zo'n jongen moet het vooral echt zelf willen en doen."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!