Snelle breuk officieel: Slavia beëindigt samenwerking met Ihattaren per direct

Snelle breuk officieel: Slavia beëindigt samenwerking met Ihattaren per direct

31 maart - 21:24 Laatste update: 22:14
110

Slavia Praag heeft de samenwerking met Mohamed Ihattaren beëindigd. Dat maakt de Tsjechische club zondagavond bekend via de clubkanalen. De voormalig speler van PSV en Ajax was pas enkele maanden actief bij Slavia. 

Een snelle breuk tussen Slavia en Ihattaren hing al even in de lucht. Begin maart klonken er geluiden dat de Tsjechische topclub van de linkspoot af wilde. Ihattaren werd een gebrek aan professionaliteit verweten. 

Nu is de breuk een feit. 'De speler sprak onder meer de wens uit om zich te concentreren op zijn carrière binnen zijn directe omgeving en familie, Slavia steunde hem volledig in deze keuze', luidt de toelichting.

Ihattaren werd al snel teruggezet naar het tweede team, vanwege zijn gebrek aan fitheid. Uiteindelijk zou hij geen enkel duel spelen voor Slavia. 

VoetbalPrimeur sprak onlangs met Mohamed Achabar, de vader van KRC Genk-verdediger Zakaria el Ouahdi en tevens de nieuwe zaakwaarnemer van Ihattaren. Hij liet weten dat de linkspoot vastberaden is om zich terug te knokken. "Mo wil het echt serieus oppakken. De kansen die hij gaat krijgen, moeten we nu met beide handen grijpen. Mohamed is gewoon een hele goede jongen. We zijn nu al een tijdje achter de schermen bezig. Hij wil zich terugvechten en we gaan hem helpen, met de wil van Allah."