Bizar verhaal: familie Maradona wil lichaam laten opgraven

Bizar verhaal uit Argentinië: 'familie Maradona wil lichaam laten opgraven'

5 mei om 12:55
Laatste update: 5 mei om 13:03

Een opmerkelijk verhaal uit Argentinië: de familie van Diego Armando Maradona zou willen dat 'pluisje' opgegraven wordt en dat zijn stoffelijk overschot naar een mausoleum wordt gebracht. 

De familie is van mening dat op die manier meer fans hun overleden held kunnen bezoeken en eren, melden verschillende Argentijnse media. De Argentijn, die in 1986 wereldkampioen werd, ligt op dit moment nog op een privébegraafplaats in Bella Vista, een buitenwijk van Buenos Aires. 

Argentijnse media claimen in het bezit te zijn van een brief van de familie Maradona, waarin het verzoek wordt gedaan. Daarin zou onder meer staan dat het mausoleum een veel veiligere plek is dan de huidige rustplek van Maradona. Dochters Dalma, Gianinna en Jana en zijn voormalig partner Veronica Ojeda zouden onder het deel van de familie vallen dat achter het verzoek staat. 

Maradona overleed in november 2020 in Argentinië, een aantal weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan. Er bestaan vermoedens dat er grote fouten zijn gemaakt in de thuiszorg van Maradona, die al langere tijd kampte met gezondheidsproblemen. Verschillende verzorgers, waaronder zijn persoonlijke arts Leopoldo Luque, worden beschuldigd van doodslag. Zij ontkennen allen.