Mislintat-onderzoek Ajax afgerond, Kroes-bom gooit roet in het eten

Mislintat-onderzoek Ajax afgerond, Kroes-bom gooit roet in het eten

2 april - 19:19 Laatste update: 3 april - 10:04
56

Het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van Sven Mislintat bij transfers van Ajax is afgerond. Dat zegt RvC-voorzitter Michael van Praag. Ajax was aanvankelijk van plan het persbericht deze week de wereld in te sturen, maar het nieuws rond Alex Kroes gooide roet in het eten.

Accountants- en adviesbureau KPMG verrichtte onderzoek naar Mislintat, naar aanleiding van de afgelopen transferzomer. Mislintat zou Deadline Day-aanwinst Borna Sosa van zaakwaarnemerskantoor hebben laten wisselen, voor zijn transfer naar Ajax. Het nieuwe agentschap van de linksback had aandelen in een privébedrijf van Mislintat. Daardoor is er mogelijk sprake van belangenverstrengeling. Inmiddels is er dus onderzoek gedaan naar de kwestie.

In gesprek met de NOS geeft Van Praag een update over het onderzoek. "Dat staat klaar, maar is nu even overschaduwd door wat hier gebeurt", zo zegt hij. Kroes werd dinsdag namelijk geschorst door Ajax, omdat hij met voorkennis aandelen in de club zou hebben gekocht.

"We zullen een buitengewone aandeelhoudersvergadering moeten uitschrijven. We moeten kijken of het zinvol is om dan beide kwesties, Kroes en Mislintat, in één keer te behandelen, aangezien je toch al bij elkaar komt. Misschien moet je wel een hele dag vergaderen. Dat is ook weleens leuk", aldus Van Praag.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!