'Technische staf Ajax ook op de schop: exit Valkanis, mogelijk andere rol Maduro'

'Technische staf Ajax ook op de schop: exit Valkanis, mogelijk andere rol Maduro'

2 april - 20:03 Laatste update: 3 april - 10:11
16

Bij Ajax zullen ook in de technische staf de nodige mutaties gaan plaatsvinden, zo meldt Voetbal International. Michael Valkanis zal vertrekken, doordat John van 't Schip een andere rol krijgt. De rollen van Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati worden momenteel tegen het licht gehouden.

Toen Van 't Schip eerder dit seizoen aan de slag ging bij Ajax, nam hij Valkanis mee als zijn assistent. Laatstgenoemde stond zelfs voor de groep tegen PEC Zwolle (thuis), net als bij de historische bekerblamage tegen USV Hercules. VI meldt nu dat er na dit seizoen sowieso een einde zal komen aan de Ajax-periode van Valkanis, die zijn biezen kan pakken. Zoals bekend gaat Van 't Schip jeugdtrainers op De Toekomst begeleiden. Dat zal hij doen onder de titel 'head of coaching', zo klinkt het.

Ajax is voornemens om Maduro te behouden, maar de kans is aanwezig dat de assistent-trainer naar Jong Ajax gaat. Dave Vos, die het nu voor het zeggen heeft bij de Amsterdamse beloften, lijkt door te schuiven naar de hoofdmacht van Ajax. Eén assistent moet zich volgend seizoen namelijk bezig gaan houden met 'de begeleiding en doorstroming van de eigen talenten richting het eerste elftal'. Vos lijkt daar de ideale man voor te zijn. Maduro, die in mei zijn hoogste trainersdiploma verwacht te halen, zou ook gewoon actief kunnen blijven als assistent-trainer.

Zoals bekend is Ajax ook op zoek naar een nieuwe trainer. Nu Alex Kroes is geschorst, zullen Michael van Praag, Kelvin de Lang, Marijn Beuker, voetbalcommissaris Danny Blind en adviseur Louis van Gaal de zoektocht voortzetten.