Vlap leeft mee met Ajax-back: 'Wat-ie over zich heen krijgt: te ziek voor woorden'

Vlap leeft mee met Ajax-back: 'Wat-ie over zich heen krijgt: te ziek voor woorden'

3 april - 18:43
24

Michel Vlap ziet dat voetballers tegenwoordig steeds meer en hardere kritiek te verduren krijgen. De middenvelder annex aanvaller van FC Twente haalt Ajax-back Anton Gaaei aan als voorbeeld.

"Het is bizar wat op social media wordt gegooid", begint Vlap tegen Voetbal International. De voormalig jeugdinternational wordt soms 'voor van alles uitgemaakt'. "Een tijdje terug, op een tankstation. We hadden gelijkgespeeld, ik had een slechte dag, wat kansen gemist. Ik sta te tanken en iemand scheldt me verrot. Vieze teringlijer, ga je nog een keer ballen erin rammen of niet? Een eigen supporter, al wil ik diegene zo niet noemen. Je bent al teleurgesteld van de wedstrijd, en dan zoiets nog eroverheen. Dat raakt je toch."

Vlap noemt het 'de tijd van nu', dat voetballers de grond in worden geboord als ze een fout maken. "Neem die back van Ajax, Anton Gaaei. Hij is nog jong, moet zijn familie missen en komt terecht in een team dat niet loopt. Ik heb hem bezig gezien: die jongen kan gewoon voetballen. Maar wie weet voelt hij zich nu enorm onder druk gezet. Hij maakt een paar ongelukkige fouten, zeker, maar wat-ie dan over zich heen krijgt... Dat is te ziek voor woorden. Daarom is het mentale aspect steeds belangrijker. Vroeger heerste er een taboe op, gelukkig is dat veranderd. Je kunt niet alles in je eentje maar een plekje geven."