Vlap geeft verklaring voor afgekeurde goal tegen Feyenoord: 'Oliedom is het'

Vlap geeft verklaring voor afgekeurde goal tegen Feyenoord: 'Oliedom is het'

29 januari - 10:25 Laatste update: 13:03
16

Michel Vlap was direct na de wedstrijd tegen Feyenoord schuldbewust over zijn afgekeurde goal. De gelegenheidsspits liep samen met Joshua Brenet op doelman Justin Bijlow af en kon na goed afleggen zo binnen schuiven. Hij bleef echter niet achter de bal, waardoor hij zich achteraf wel voor zijn kop kan slaan.

"Hans, ik weet echt niet wat ik moet zeggen", reageert Vlap op een vraag van Hans Kraay jr. bij ESPN. "Het is bij mij weer gretigheid. Ik denk dat dat het is. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik Brenet eruit sprint. Ik probeer het nog een beetje, maar het is zo stom. Echt oliedom. Ik baal er ook ongelofelijk van. Gretigheid en dom. De ongeschreven regel is achter die bal blijven en dat doe ik niet. Klaar."

Vlap had met zijn afgekeurde goal kunnen zorgen voor het enige doelpunt in De Kuip zondagmiddag. De wedstrijd tussen Twente en Feyenoord eindigde in 0-0. Santiago Gimenez kreeg net als Vlap een levensgrote kans op de enige goal van de dag. De Mexicaan zag zijn penalty echter gekeerd worden door Lars Unnerstall.

Gimenez was net als Vlap verschrikkelijk teleurgesteld na zijn misser in De Kuip. "Ik baal er echt enorm van. Dit voelt alsof ik gefaald heb. Vannacht zal ik het wel even moeilijk hebben, want natuurlijk zit dit in mijn hoofd. Deze club verdient zo veel meer. Vandaag was gewoon niet mijn dag. Ik ben teleurgesteld."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!