Atlético boekt cruciale zege, maar racisme zorgt voor smet

Atlético boekt cruciale zege, maar racisme zorgt voor smet

27 april - 23:08
20

Atlético Madrid heeft een cruciale zege geboekt in de strijd om de vierde plaats in La Liga. De ploeg van coach Diego Simeone sloeg een aanval van Athletic Bilbao af en won overtuigend met 3-1. Het duel werd wel ontsierd door een racistisch incident.

Athletic was dit seizoen in eigen huis al te sterk voor Atletico. Bovendien trokken de Basken aan het langste eind in de onderlinge ontmoeting in de halve finale van de Copa del Rey. Los Rojiblancos zullen daarom enigszins beducht zijn geweest voor de ontmoeting in het Wanda Metropolitano van zaterdag. De formatie van Simeone, zonder de geblesseerde Memphis, verdedigde een voorsprong van slechts drie punten op Athletic in de strijd om een Champions League-ticket.

De goal van Rodrigo De Paul leek dan ook een flinke opsteker voor de thuisploeg. Toch liet een deel van de Madrileense fans zich van zijn slechtste kant zien. Nico Williams werd racistisch bejegend, waarna het duel tijdelijk werd stilgelegd. Na een onderbreking van twee minuten, waarin de stadionspeaker een waarschuwing uitte, kwam het antwoord van Williams. De Spaanse international rondde een counter af. Hij vierde dat door naar zijn huidskleur te wijzen.

In de tweede helft herstelde Atlético al snel de verhoudingen. Na een geweldige pass van Koke trof Ángel Correa doel. De Madrilenen trokken zich daarna terug en kwamen er nog één keer succesvol uit. Samuel Lino stelde de zege veilig. Atlético staat nu zes punten voor op Athletic en lijkt af te stevenen op Champions League-deelname.