Heerenveen strikt tweede zomeraanwinst: 'Friezen spenderen tonnen aan KKD-parel'

Heerenveen strikt tweede zomeraanwinst: 'Friezen spenderen tonnen aan KKD-parel'

9 mei - 21:10
40

SC Heerenveen gaat zich versterken met Levi Smans. De Friezen betalen tussen de drie en vier ton voor de middenvelder van VVV-Venlo, zo bevestigt de Leeuwarder Courant. 

De twintigjarige Smans, onlangs in de Keuken Kampioen Divisie uitgeroepen tot 'beste talent' van de vierde periode, is dit seizoen een vaste basisspeler bij VVV. Onder leiding van trainer Rick Kruys, wiens naam onlangs nog in verband werd gebracht met het trainerschap bij Heerenveen, maakte Smans tot dusver zeven doelpunten. Daarnaast was hij goed voor vijf assists. 

Smans had bij VVV nog een contract voor één jaar. Meerdere clubs waren voor hem in de race, maar de rechtspoot geeft de voorkeur aan Heerenveen. Mogelijk komt hij daar volgend seizoen samen te werken met Robin van Persie. Hij lijkt Kees van Wonderen op te gaan volgen als trainer van de Friese club. 

Smans is alweer de tweede zomeraanwinst van Heerenveen. De huidige nummer tien van de Eredivisie versterkte zich eerder al met verdediger Sam Kersten. Hij komt transfervrij over van PEC Zwolle.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: