Vink adviseert PSV: 'Vanuit menselijk oogpunt moet je hem houden'

Vink adviseert PSV: 'Vanuit menselijk oogpunt moet je hem houden'

9 mei - 21:29 Laatste update: 21:38
64

PSV gaat de optie tot koop in het huurcontract van Sergiño Dest niet lichten, maar volgens Kenneth Perez hoeft dat niet te betekenen dat de vleugelverdediger niet bij PSV zal blijven. Marciano Vink zou alles op alles zetten om Dest wegens zijn grote bijdrage aan het kampioenschap te behouden. Zo stellen de ESPN-analisten in Studio Europa.

"Uiteindelijk is het zo dat de blessure die hij nu opgelopen heeft, waardoor hij negen maanden niet kan spelen, zo zwaar weegt dat je hem niet neemt?" vraagt Vink zich af. "Je gaat nu natuurlijk nieuwe onderhandelingen in", antwoordt Perez, die vermoedt dat PSV Dest voor een goedkoper bedrag wenst te behouden. "De afkoopsom is tien miljoen euro, die ga je nu natuurlijk niet lichten. Dan ga je opnieuw de prijs bepalen."

Pierre van Hooijdonk geeft echter ook een andere mogelijkheid voor het niet activeren van de optie tot koop. "Die transfersom was vel vastgesteld, maar er was geen akkoord met de speler. Misschien is het daarom wel stukgelopen."

Perez is het niet eens met Vink, die eerder stelde dat PSV de tien miljoen zeker op tafel moest leggen voor Dest, en ook zonder twijfel aan een mogelijk salaris van 2,5 miljoen euro zou moeten voldoen. De Deen zou wel proberen de vleugelverdediger te behouden, maar niet tegen elk kostenplaatje. Vink twijfelt echter niet. "Ik vind vanuit menselijk oogpunt sowieso dat je hem moet houden. Dest heeft zoveel laten zien en was zó bepalend voor het spel van PSV…"

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: