'Brobbey één van twee topkandidaten bij Arsenal'

'Ajax-spits Brobbey één van twee topkandidaten bij 'droomclub' Arsenal'

20 mei om 13:32
Laatste update: 20 mei om 13:52

Brian Brobbey staat samen met Alexander Isak bovenaan het verlanglijstje van Arsenal. De Premier League-topclub wil in de zomer een nieuwe spits aantrekken om komend seizoen dan eindelijk Manchester City van de troon te stoten, meldt The Independent.

Mikel Arteta werkt op de achtergrond al enige tijd aan de transferplannen van The Gunners. De Spaanse manager richt de pijlen op drie aanwinsten voor het eerste elftal, schrijft de Britse online nieuwskrant. Isak geldt als favoriet om de spitspositie te versterken, maar het wordt bijzonder lastig om de Zweed los te weken bij Newcastle United. De kans is daarom groot dat Arsenal uiteindelijk doorschakelt naar Brobbey, klinkt het.

De aanvalsleider van Ajax is na Isak 'de meest logische kandidaat'. Hij speelde zich in de kijker door in een dramatisch seizoen van Ajax toch nog 22 keer te scoren in 42 duels. Hij zou daarmee de interesse hebben gewekt van meerdere grote clubs. Saillant detail: Brobbey noemde Arsenal dit weekend nog zijn droomclub, waarvoor hij graag nog eens zou spelen.

Naast Isak en Brobbey staat ook Sporting Portugal-topschutter Viktor Gyökeres nog op het lijstje. Ivan Toney is daarentegen niet serieus in beeld meer bij de Londenaren.